Vrijdag

Mijn gevoel is raar. Verdrietig en verward, boos. Mijn leven gaat veranderen; ongewild, maar toch bewust. Een vrijdag, gezelligheid en rust. Weekend. Het tastbare vervliegt, de herinnering staat.

Het is gek dat zoiets als de dood gepland kan worden. Liever een vrijdag dan een dinsdag. Liever het weekend dan doordeweeks. Een hele trein van geregel. Uit het leven gerukt, en het is niet eens ikzelf die naar de andere kant vertrekt. Een vlucht naar afscheid. Met tranen in de zee, bevrijding zoeken in het zilte water. Het wegspoelen van verdriet.

Angst dat ik deel ben van de eenzaamheid. Beter weten, maar toch voelen. Verdriet om de tranen van anderen, net zo machteloos als ik. Willen schoppen, schreeuwen, krabben; en krioelen door de zilveren haarbos van de vrouw die mij al zo lang kent.

Ze was als een zitzak; vol, warm en heerlijk om in weg te zakken. Een oneindig verhaal, een vat vol avonturen. Een bron van inspiratie en een onuitputbare voorraad van dropjes, chocolaatjes en suikervrije koekjes. Nooit te beroerd om voor een eigenwijs kleinkind in de bres te springen.

Boordevol herinneringen. De woede ebt weg; het verdriet en de verwarring blijven. Een leven zonder oma. Een ongewilde stap naar een nieuw bestaan. Een bewuste keuze.

Mijn oma gaat heen. Op zoek naar geluk, moe van het leven. Op een gezellige, rustige vrijdag. In het weekend.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s